Tuesday, 27 December 2011

Sikit

Sikit sinonim dengan tak best.
Waktu kecil-kecil kalau berebut dengan sepupu sepapat musti nak BUANYAK.
Kata asisten saya, orang tamak selalu untung.

Sikit dilihat tak bernilai
Sikit dilihat lemah
Sikit dilihat loser


[kredit]

Sikit pun saya tak kisah.
Mereka juga begitu.
Kami memang sikit.

'Ya Allah, jadikanlah aku dari golongan sedikit'*


*doa mereka yang mendahului, juga yang kini mendampingi
apakah mungkin

6 comments:

Dinas Aldi said...

Akak pun nak sedikit jugak kalau boleh..

Liyana said...

ingin menjadi orang yang sedikit juga.

sangat ingin

DARKNOUR said...

hidup ini kena tahu bersyukur.

Puding karamel said...

k Dinas~huhu,nak mmg nak, tp x tau dh 'in' ke atau akan 'out' lepas dah 'in'
do i make any sense?aiyah


yana~
ingin.semoga terpilih.huhu (rasa kekerdilan extreme lak)


nur~so true
x mo lupe kulit macam kacang

safiyyah said...

Salam..

saya rindu blog ini (dan penulisnya. ehem ehem)

moga tergolong dalam kumpulan yang sedikit. tapi perlu berusaha untuk meramaikan jugak. sebab kena kalahkan golongan yang lagi ramai tu. isk

Puding karamel said...

saf~
*uhuk uhuk*
sy juga ^^