Sunday, 11 September 2011

Sayang Kinabalu

Hari ini ingin sekali saya jalan-jalan pagi
Tapi sebab kekunun tak sihat, jadi saya blog walking je la, haha
Jalan-jalan sampai la ke rumah cik Ana Jannah
Di situ saya nampak video 'Sayang Kinabalu' sung by Stacy.

Selama saya tinggal di Sabah ni, kerapkali saya dengar lagu ini, dalam male version
Was extremely drawn to the song, tapi tak pernah tahu tajuk
This song is about the beauty of Sabahan people, culture and nature in Sabah by bringing the name of Gunung Kinabalu as its title
Kalau nak tengok boleh ke sini.

Sekali tengok puncak Kinabalu, memang akan terpalit aura rindu
Apatah lagi puncak Kinabalu memang jelas kelihatan dari kampung saya
'Apa guna pergi luar negeri, naik kinabalu, hati saya rindu' [quote song]

Gunung Kinabalu
[Sorryla, skill photography tak berapa nak ummphh]
Syukur saya dicampakkan ke bumi kinabalu
Asal rasa nak meroyan, banyak tempat untuk 'getaway'
Ada gunung, sungai, laut, jelapang padi, air terjun, kampung.
Kalau nak canggih sikit, macam mall turun KK la. Tak la jauh sangat.

Moral of the story
MARI MELAWAT SABAH
hohoho

^^v
[kredit]
Do come to Sabah, once in your lifetime, and witness the beauty of if's nature
Plus tadabbur alam dan mengeratkan ukhuwwah jugak la kan ^^
'Biru-biru hujung Kinabalu, tengok dari jauh, hati saya rindu'[quote song]

17 comments:

Student Master said...

dari dulu lagi nak pi explore sabah dan kawasan borneo. baru sampai brunei je...


Belum ada rezeki lagi, tapi insyaAllah bila tiba masanya saya pasti pegi ke sana

Dinas Aldi said...

One fine day, kaki ini pasti akan menjejak tanah Sabah, insyaallah!



Tapi tak tau bila, kihkihkih!

Puding Karamel said...

Student Master~
Semoga ada rezeki nanti, setelah berjaya mengharungi master anda, mungkin?

Puding Karamel said...

k Dinas~
klo mai Sabah kontek cek naaa... Sume cek tanggung bereh ^^
kak bawak duit untuk belanja2 ja.
Bawala Che G skali kak.

khuza hasan said...

teringin jugak menjejak kan kaki ke gunung itu!
mengkagumi indahnye ciptaan ALLAH~

Puding Karamel said...

sile2, mari melawat Sabah (tetibe rasa macam duta pelancongan pulak)

keindahan ciptaan Allah mmg mampu mengangakan setiap insan, belum lagi tempat2 indah yang lain
water rafting, cultural village, tip of borneo dll.
^^v

khuza hasan said...

hehehehe..
pr0mote negeri d bawh bayu nmpk..
mcm bakal jadi org sane je..
ecececeh..
:)

Puding Karamel said...

itula...
hmm...sayang pula nak tinggal tempat ni, tapi tamau la berjauhan dgn family lama2 sgt.isk...
dilema...
ada setahun je lagi sebelum buat pilihan besar.huhu...

m_aNdakhuza said...

xpe2..
still ade peluang dok semenanjung kan..

berjalan melihat mentafsir..
kebesaran ALLAH..

ish3x..
anak emak eh..
:)

Puding Karamel said...

klo bukan anak mak, anak sape lagi?
*jelir lidah*
heheh

x tau masa depan.x nampak apa2...sampai nanti datang perubahan besar dalam hidup,br bleh decide.huhu..

khuza hasan said...

hehehe..
ye tak iye jugak..
m0ga ALLAH sentiasa mengiringi setiap gerak langkah akk..
*senyum2*

Puding Karamel said...

amiin
JZKK atas doa dik
awk juga..

khuza hasan said...

ho0o0yeahh..
m0ga ALLAH lindungi kakak!
amin~

Ana Jannah said...

wahhh....sudi datang rumah saya. terima kasih....:)

~saya tinggal di sarawak sekarang...kita berjiran la kan...^,^

Puding Karamel said...

khuza~
sakit kepala pon boleh riang ria ya ^^
amiin

Puding Karamel said...

ana jannah~
blog walking dr blog safiyyah
menari idea nk jwb soklan safiyyah,haha

yap^^ bjiran la kte..
nnt leh bertukar kunjungan kan,kan..

khuza hasan said...

yg sakit kepale kak..
mate & jari sy elok lagi..
s0 mase yg tersisa d gunakan utk melunyaikan PK..
yeay~
:)