Monday, 11 July 2011

Kitorang ni horror sangat ke dik?

Kami manusia biasa
Kami menggunakan bahasa yang sama
Kami berusaha menunjukkan muka ceria
Kami berusaha menampilkan sikap mesra
Tapi...


Amazing Piece by Dato Lat

Apasal bertempiaran lari?
Kitorang ni horror sangat ke dik?
Paling-paling pon cucuk dengan jarum jer ^^
Peace!

21 comments:

syafa mohamed said...

gambar tue cantik lah akak^^

tapi kita xfaham sgt entry kali nie:)gomen ne...

The Mind of Super Muslim said...

Mewakili para baby, bukan horror TAPI memang seram dan merasa terancam.

Dinas Aldi said...

benda simple macam kena cucuk dengan jarum pun adalah traumtic untuk budak kecik, hehehe

dahsyat sungguh ekspresi muka tu, hakhak!

I love Dato Lat's cartoons :)

Hantu Opera said...

ngeri maa tengok jarum..
budak kecik mana tahan sakit

plus dengar khabar-khabar horror dari orang yg lebih tua yg menyakat diorg..

haha..

pahit/sakit itu ubat

Puding Karamel said...

syafa ~
oh,entry kali ni mmg tak membina rohani.
its about my profession, yg sepatutnya mesra masyarakat, tapi sangat ditakuti trutama oleh bebudak kenit...
kene reflek balik, hubungan n raport dgn patient.kne lebih berhikmah in approach ^^
bgtu juga kerja jemaah, x ke?eheh...

Puding Karamel said...

Baby ~
hah, sapa tak mo makan nasi ngan sayur meh akak cucuk masukkan nasi ikot jarum, meh!
(muahahaha~~~)
peace
Baby, makan nasi ye ^^

Puding Karamel said...

k Dinas ~
tak boleh blah betul ekspresi bebudak tu sorang sorang...
ayam pon ikot bertempiaran lari. mmg lawak tahap gaban ^^

ye, mmg traumatik.lepas dcucuk, tengok kite kat muka pintu dah meraung, belum pegang dia lagi.
-.-"

Dato' Lat the best!suasana kampong dia mmg hidop~~

Puding Karamel said...

hantu opera ~
baru cakap jarum dah nangis, belum tunjuk atau cucuk..haha...
terhibur gak la dengan derang nih.

tapi mak-makpon kadang2 x mbantu.suke takut2kan dengan jarum doktor.mana la budak tu tak takut...

true,kepahitan perlu untuk kesembuhan. sunnatullah.

Ann Huda (Ate) said...

Hahaha...Ate pun takut dik oiii. Sakit seyyy...

yang jauh di sana said...

karamel...jgn kata budak kecik takut jumpa doktor...org besar mcm sy pon takut jgk...tapi kalau dah sakit tak tahan kena la jumpa...mmg takut ooo kalau kena cucuk...last kena cucuk jarum masa kena ambil darah bulan june hari tu...adus...sejuk kaki tangan :)

cinta cukulet said...

sebab selalu dimomokkan dengan kata2 seperti "Ha..nakallah lagi nanti doktor cucuk baru tau!"

Puding Karamel said...

ate ~
klo cam tu meh sy cucuk...
nenek saya kata sy cucuk tak rasa apa pon.
muahahha (saya~~~ng nenek!)

tapi klo impot doktoi dr sabah, pengeras kene lebey eh?hahah
kiddin'

Puding Karamel said...

kak yang jauh ~
meh saya nak bisik kat akak...
saya pon takut gak...
ari tu sakit kene cucuk ubat, sy tutup mata sambil MA(pembantu doktor) cucuk sy,dah la x masuk, 3x cucuk!!!
-_-;

Puding Karamel said...

cinta cukulet ~
ye, tepat skali.
klo sy naik tanduk, dgn mak-mak yg memomokkan skali sy cucuk.
...tak de la, tambah kojo den
peace ^^

yang jauh di sana said...

adus...seksa tu sampai 3 kali...akak hari tu 3 kali jgk kena...dua kali kat tangan kanan...darah tak kluar...pehtu cucuk plak kat tngn kiri...pastu dua2 belah tangan lebam...ngeri30000x.... :p

Puding Karamel said...

kak yang jauh ~
hehehe...welkam to de kelab ^^
ngeri tak ngeri, hebat tak hebat kami menyucuk, percayalah, kami mahukan yang terbaikn untuk anda (ewah)
xp

Mohd "Yob" Aidil Jamaludin said...

As-Salam.
Cantik kartun Lat atas tuh. Boleh saya tahu di mane nak dapatkannye?

Saye ni peminat kartun Lat. Kalo sudi jenguk le blog saye. Ade la sedikit koleksi Lat kalau mahu dijadikan rujukan :)

http://kutubkhanahku.blogspot.com/2011/07/koleksi-buku-lat.html

Salam perkenalan dari peminat Lat

Puding Karamel said...

WS
kartun lat tu, saya dapat dari fail jabatan kesihatan negeri sabah. Mungkin sketched for JKNS je kot. Tak pasti kalo printed else where.

Dato Lat memang best, tapi saya tade la sampai buat collection.

khuza hasan said...

xhoror p0n..
ho0o0o0rlicks & ho0oyeaahh ade la..
^^

Puding Karamel said...

meh akk cucuk awk, baru awk tau horror ke x.
hohoho

khuza hasan said...

da lali d cucuk dr usia sebulan kakak..
sy tak tak0tkan jarum itu..
lalalalala~