Tuesday, 7 June 2011

僕のない世界


私はこの世界にいなくて、どうになるの
この悪くて、下手で、我侭で、いやだって私がいなくなったら
この世界はどうになるのかしら

あの時私がいなくなったら
何が変わったかな

突然過ぎて分からなくて
涙さえも出てこなかったんだ
僕には自分がいなかったのは
このせかいとってもっとほうがいいかも

涙が今更出てくるなんて
自分にいくらおんなじ質問をしても
このままで
私がいなくてほうがいいかな
[kredit]
そう思ってた...

12 comments:

Izzati Hashim said...

Salam alaik.

Ini tulisan apa?
tak paham =='

(=

Puding Karamel said...

Ws Zati...
Ni la namanya tulisan Jepun dik ^_~
hehe,ok main2...

maksud dia kan?
The world without me...
akk meraban jer ni, grammar pon tunggang langgang.

Izzati Hashim said...

Wah, Japan!
akak belajar di Jepun yer? menarik =D

meraban yg masih da mksd nya kan? hehehe.
nanti nak paksa rela kawan yg blaja kat Jepun la tlg translate kan =P


salam perkenalan (=

Puding Karamel said...

Salam perkenalan jugak zati ^^
oh,akk x penah jejakkan kaki ke Jepun...YET..
Ins Allah ade rezeki sampaila tu,impian sejak zaman kanak2, zaman doemon,zaman oshin.wakakka

meraban tu mmg ada maksud,tp x meningkatkan iman pon... -_-"
err...cam x berbaloi je nak treslet.tu luahan hati time tgh gile2 down..

Izzati Hashim said...

Salam sis... (=

dah tahu mksd kandungan kata2 ni =D

(=

kadang-kadang kita terlupa, yang ada orang yang menyayangi kita.
Setiap yang tercipta, ada tujuannya. Ada keistimewaannya sendiri. Bukankah, (51:56)?

mana kita tahu, mungkin kitalah yang akan merubah titik kehidupan seseorang. (=

sis, you are special in the way you are (=

p/s : akak umur bape? bakal ke Jepun bila? (=

Puding Karamel said...

ws
uish...biar betik.awk siyes carik tresletion?sian kawan awk kne trenslet mende yg x membangunkan minda n super membosankan nih.muahaha...kagum ngan smangat awk yg bersungguh2.hihi

true,apa yg awk cakap.tak de bende yg dciptakan secara sia2...dan kalau saya tak de di dunia ni, mmg ada bende yg akan berubah,i, apparently have some teeny weeny positive impact on some people,although i'm no angel la kan..i think i did 'merubah titik kehidupan seseorang'.cewahs...masuk bakul angkat sendirik.
tapi,betul...
uwah,masuk lif tekan sendirik pulak.
thank u dik,4 ur kind words.u heal part of d wound.may god bless

P/S:akan ke jepun jalan2 ble ade member yg nak teman jalan2 (huhu,x ramai yg doyan jepun).dan umur?sebuah angka yg misteri....hehehhe
klu:x ler tue bebenor...

Izzati Hashim said...

memg betik r. hehehe. (=

moga 'kepedihan' itu kan terus berlalu pergi, jauh. hilang terus. Pohon kekuatan dari Allah, Dia sentiasa ada. (=


p/s : akak lagi berusia dari saya la kot. Sebab sy dipanggil adik. hehehe =P

Puding Karamel said...

kpedihan kalau pergi pon...dia akan kembali,bersama kasih syg allah.klo allah uji tu kan tanda dia sayang ^_^

oyes zati,obviously sy lg tua dr awk...sy dh keje,awk still student...unless awk student double degree ke..hehe.

sayatakpakaigucci said...

自分がいない方がいいなんて思わないでよ=(
あなたから色々学んだから。。
あなたの存在は私にとって大事だよ、
特別な存在なんだから。。
海の向こうにあなたのことを思って、あなたはいつも幸せでアラーの祝福がありますようにと祈っている人がいることを忘れないで。。
神様は無駄なことしないよ。。
あなたの存在はきっと意味があるから=)
自信もって前に進もうね
あと、神様に感謝=)

大好き^^

Izzati Hashim said...

hohoho, patutlah akak dengan yakinnya memanggil saya adik =D
baik2 (=

salam perkenalan sis! (=

Puding Karamel said...

sayatakpakaigucci~
TT_TT
no word can summarize how i feel.
jzkk

Puding Karamel said...

salam perkenalan jugak sis kecik ^^

smg ukhuwah ini akan mencambahkan keberkahan di bumi allah
amiin