Sunday, 29 May 2011

So, dah call mak?


[Al-Isra' 17: 23-24]
[Hadis tentang bebuat baik kepada ibu, kemudian ibu, kemudian ibu, dan kemudian baru bapa, Riwayat Bukhari Muslim]

Rasa korang semua pon ace tentang bab ni kan?
The photo spoke a thousand words oredy, tak tau nak cakap apa dah.
Today, I'll let the photo do the talking.
Tengok mak, tengok anak, tengok position, tengok gesture and expression, and tengok background.
Time ni ekceli ada aktiviti senaman, tapi demi anak...[sila sambung ayat sendiri,menurut pengamatan sendiri dari foto, walaupon foto tu tak berapa nak berseni]

So...ada call mak hari ni?

Peace

*credit model: K cq n ensem boi

5 comments:

Puding Karamel said...

bile migraine menyerang sejak semalam...
mmg akn tringat mak dan tangan dia yang cukup kuat memicit migraine points
T_T

mylittlepencil said...

ana nk smbg ayat tu boleh ?

time ni ekceli ada aktiviti senaman, tapi demi anak, si ibu sanggup berhenti dari senaman kesukaannya lalu meribai anaknya di atas paha itu.

hehe...sungguh, memag besar jasa ibu kan...jzkk for this short reminder.

Puding Karamel said...

haha..betul la tuh.
time tu agak terik,so mak cari shade utk breastfeed and ribakan dia.
shade tu ternyata di pavement itu (kat tepi parking lot tu)
^^
jasa ibu yg kte ingat je pon dh byk,plus yg kte x ingat time dr dlm perut,smpi beberapa thn...
uncountable T_T

Ann Huda (Ate) said...

Tgk gambo tu terus rasa sedih haru biru kuning kelabu semua color perasaan ada..nampak muka sang emak cam minta simpati tahap maximum.. Betoi lah tu, the photo spoke thousand words..you dont have to talk talk.. let the photo explain eveready ehh..I mean everything. Like giler this photo you..

Puding Karamel said...

talk the talk is easy, but to walk the talk...hadoi!
mau kne lempar soalan 61:2...
berbuih mulut nk menjawab

thank u 4 liking dis foto,kreadit to mak and anak.mmg expression dia sgt best mengalahkan america's next top model