Sunday, 28 August 2011

Ramadhan Mubarak - Eid Mubarak

28 Ramadhan 1432

Sayu rasanya hati bila Ramadhan akan berlalu pergi
Bakal digantikan bulan Syawal tak lama lagi
Adakah banyak meninggalkan kesan di hati?

So, bagaimana dengan Ramadhan anda?
Semoga Ramadhan kali ini bermakna buat kita semua
Mencoret sebuah perubahan positif dalam diri
Melahirkan jati diri yang lebih mantap dari sebelumnya
Menjadikan diri sebagai salah seorang dari para pencari tuhan
Memberi sebuah momentum untuk bergerak ke hadapan, sebelum bertemu Ramadhan 1433
(insya Allah, sekiranya panjang umur)
Hoyeah!

Alhamdulillah
Sepanjang 28 hari menjalani bulan ini
Mencari diri di bawah terikan siang hari
Mencari tuhan di kegelapan malam
Demi sekelumit rahmat
Demi sesuap keampunan
Demi sebuah bahtera penyelamat, dari azab api yang marak menyala

Ramadhan ini
Mungkin jauh lebih corot dari orang lain
Tetapi sangat bermakna
Banyak mengajar saya menjadi manusia, menjadi hamba
Insya Allah, lebih baik dari sebelumnya
Ternyata, setting target tu memang memberi impact yang significant
(Tengkiyu mak mem-bulat, semoga Allah membalasnya)

Selamat mengimarahkan malam ke29
Saya akan qiyam di tengah jalan (wuwuwuuu~~~)
Semoga kita semua termasuk golongan yang bakal melaungkan takbir raya dengan bangga dan gembira ^^v
Kepada semua sahabat di alam nyata, dan dari alam maya

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf zahir batin
May Allah bless

Oye, ada pesanan penaja dari Hantu Raya 
(sibuk nak join kelab hantu bertaubat, katanya)


"Allahumma balligna fi Ramadhan 1433"

10 comments:

Anonymous said...

Seronok sungguh, qiam diperjalanan. Tambah lagi orang yang jauh perjalanannya, bukankah Allah lebih lagi memperhatikan doa-doa dan harapan mereka tersebut?

Allahumma ballighna Ramadhan fi 'aamil maqbul. (Insha Allah, dengan airmata triple...)

Semoga Allah memberi rahmat dan kasih-sayangNya kepada kakak, semua orang, dan diri-sendiri.

Puding Karamel said...

Amiin
JZKK atas peringatan
qiyam dgn title musafir, di bln ramadhan, malam ke29, (iAllah) dgn wudhu, semoga Allah take a pity atas hambaNya yang lemah ini, juga seluruh muslimin dan muslimat

kenang kami semua dalam doa awk ye, juga harapan2 yang telah dipanjatkan yang disaksikan oleh langit tak berbintang

nunama a.k.a nur :) said...

Serius. Memang sayu Ramadhan nak tinggalkan kita. Terasa sekejap benar.

Ya. Mungkin corot dari yg lepas, tapi tetap ada ibrahnya. (T_T)

Semoga berjumpa RAMADHAN 1433H. (jika diizinkanNya) Amiin. :)

Selamat hari raya dan maaf zahir batin Juga. :)

A.I said...

Selamat menyambut hari lebaran (=

regards,
izzati hashim.

Syahida _Masri said...

salam, selamat hari rayaa.:D

suka baca post 3 kisah tu. memang bersangka baik perluu dalam hidup.

sayatakpakaigucci said...

Moga ramadhan yang berlalu mendidik kita menjadi insan bertakwa..
dan Syawal yang tiba menjadikan kita hamba Allah yang bersyukur..

..rindu ramadhan...

Eid Mubarak ukhti FE =)

ごめんね、メールまだ返信できなくて(ブロードバンドが壊れたの)=(
実家帰ったの??^^ いいね。。


p/s :Live dari Office,Cyberjaya..
仕事中です。sobsob..
実家帰りたいなああ。。。=(

Puding Karamel said...

nur ~ huhu,bergenang air mata semasa melaungkan takbir raya T_T

betul-betul sekejap kan...
sebelum ni tak pernah la pulok trase cenggini,huhu

Amiin, semoga dipanjangkan umur dalam mentaatinya, dan dpertemukan lagi dengan Ramadhan
Eid mubarak

Puding Karamel said...

izzati ~
Eid mubarak dik ^^
semoga segala urusan dpermudahkan Allah
semoga semua ibadah kita diterima Allah

Puding Karamel said...

syahida ~
JZKK atas komen awak.
berbaik sangka is an essential point, as we are daie, not qadhi
tapi somehow, selalu ter-buat,huhu

Eid mubarak
semoga kita menjadi manusia yang lebih manusia dari sebelumnya T_T

Puding Karamel said...

sayatakpakaigucci ~
hora!henji shinakute mo ii desu yo...

baru day 3, dah stat rindu ngan Ramadhan kan...
Allahumma ballighna fi Ramadhan 1433,pureeaseee~~~ (risau mizan masih ringan2 amak kucing)

ala,siannya.yasumi nai no?
no nonmuslim staff to take over?
kedah wa obaachan no jikka desu yo.jibun no wa KL de gozaimasu.

Eid mubarak jugak ^^